kerst-2015Hè hè, je boom staat en de kerstkrans hangt op de voordeur. Heb jij ook nog zo veel spullen ‘over’? Ballen in kleuren meer bij je interieur passen, tientallen kerstknutsels van de kinderen, en dan nog al die irritante lampjes…

Zie jij ook door de kerstbomen het bos niet meer? Hoog tijd om schoon schip te maken en je spullen eens grondig uit te zoeken. Dit levert je niet alleen meer opslagruimte op, het bespaart je ook nog een hoop dubbele aankopen voor volgend jaar. Dan maak je met behulp van wat slimme tips namelijk in een paar uur tijd je hele huis weer kerst-proof, waardoor je meer tijd hebt om een hoogwaardig kerstdiner in elkaar te flansen. En last but not least: er is weer tijd voor een echte kerstkaart in plaats van een X-mas-post op Facebook. Wat een mooi voornemen voor 2015!

7 ORGANIZE TIPS VOOR JE KERSTSPULLEN€75 korting (2)

    • Maak foto’s van hoe het nu is in huis, welke versiering je hebt gebruikt op welke plek. Scheelt een hoop tijd want volgend jaar hoef alleen maar naar deze foto’s te kijken en je weet weer hoe je ’t wil hebben én je lief en kinderen kunnen nog makkelijker meehelpen.

 

  • Laat het los! De vakantie is begonnen, zet lummeltijd en quality-time hoog op je lijstje dit jaar. Schrap de helft van je to-do’s zodat je de tijd en rust hebt om van je dierbare vrienden en naaste familie te genieten.kersthaspels
  • Wil je volgend jaar niet weer eindeloos bezig zijn met het uit de knoop halen van je kerstlampjes? Rol ze op een lege keukenrol, een stuk karton, of een speciale kerstlampjeshouder op voordat jeze opbergt.
  • Bewaar alleen de kerstballen en decoratie die je echt mooi vindt en volgend jaar weer wilt gebruiken. Spullen die versleten of kapot zijn gooi je weg. Direct na kerst gaan alle kerstdecoratie spullen overal in de uitverkoop. Wil je volgend jaar wat anders, of zijn er dingen aan vervanging toe, koop ze dan nu nog, dat scheelt een hoop geld en bergt een stuk makkelijker op. kerstballen opbergen
  • Koop kant-en klare kerst opbergboxen met verdelers of gebruik eierdozen of glaswerkdozen waar al verdelers in zitten, en sorteer je ballen op grootte en kleur. Dit neemt veel minder ruimte in beslag dan de originele dozen van kerstversiering.
  • Maak een aparte doos met kinderspullen waarin je de mooiste knutsels van je kinderen bewaart. Hier gaan ook de losse ballen en items die nergens meer bij passen in. Zo hebben je kinderen volgend jaar een eigen doos waarmee ze naar hartelust hun eigen mini-boom kunnen versieren en ‘jouw’ boom ook echt jouw boom blijft.
  • Krijg je help me kerst 2toch nog steeds buikpijn van het idee dat je over ruim 2 weken alles weer moet opbergen terwijl je er haast geen plek voor hebt en eigenlijk ook zo graag de zolder of kelder eens wil uitmesten? Bel me, ik kan je helpen bij het opnieuw indelen van je bergruimtes zodat je je opbergsysteem weer goed kan functioneren.

MERRY X-MAS AND A HAPPY & ORGANIZED NEW YEAR

Beelden: pinterest & www.cocokelley.com

FacebookTwitterPinterestPrintEmail