AOP liggend 1Zelf aan de slag? Elke ruimte, kast, doos of lade in je huis kun je de met  behulp van de volgende 5 stappen organizen:

1. LEEGHALEN

Door de inhoud van de kast of een lade te verschuiven en te verplaatsen kun je uiteindelijk ook een overzichtelijke kast krijgen, maar door eerst alles eruit te halen gaat het organizen makkelijker.

2. SORTEREN

Maak 5 stapels: 

  • Bewaren
  • Weggooien
  • Doneren
  • Verkopen
  • Verplaatsen

Wees meedogenloos in je keuzes. Het wegdoen van overbodige items maakt het eenvoudiger om je kast of lade weer in te ruimen.

3. SCHOONMAKEN

Ga van boven naar beneden te werk. Je hebt hier geen speciale reinigingsmiddelen voor nodig, een microvezeldoekje met allesreiniger of kant-en-klaar reinigingsdoekje is voldoende om de planken weer schoon te krijgen. Zuig de hoeken, kieren en spleten eventueel eerst uit met een stofzuiger en als laatste (indien van toepassing) de vloer of onderste plank.

4. GROEPEREN

Zet de bewaar-stapel voor je en maak groepjes van gelijksoortige items. Doe de spullen die bij elkaar horen mandjes, dozen, bakken of andere opbergartikelen en voorzie ze van een naamlabel. Dit maakt het een stuk overzichtelijker en je kunt makkelijker vinden wat je nodig hebt.

5. HERINDELEN

Plaats de mandjes, dozen en spullen op een plek waar je ze gebruikt. Zorg dat je de spullen die je het meest gebruikt, het makkelijkst kunt pakken.

FacebookTwitterPinterestPrintEmail